تحولات لبنان و فلسطین

۲۴ آذر ۱۳۹۸ - ۰۹:۲۱
کد خبر: 682972

روز جمعه محافظه کاران انگلیس به رهبری بوریس جانسون توانستند با کسب ۳۶۵ کرسی در برابر ۲۰۳ کرسی حزب کارگر، در حالی خود را به عنوان برنده بلامنازع انتخابات بریتانیا معرفی کنند که این اکثریت برای حزب محافظه کار از زمان مارگارت تاچر تاکنون بی‌نظیر بوده است.

به گزارش گروه بین الملل قدس آنلاین؛ روز جمعه محافظه کاران انگلیس به رهبری بوریس جانسون توانستند با کسب ۳۶۵ کرسی در برابر ۲۰۳ کرسی حزب کارگر، در حالی خود را به عنوان برنده بلامنازع انتخابات بریتانیا معرفی کنند که این اکثریت برای حزب محافظه کار از زمان مارگارت تاچر تاکنون بی‌نظیر بوده است. در مقابل شکست در انتخابات اخیر، بدترین نمایش حزب کارگر از دهه ۱۹۳۰ میلادی تاکنون تلقی می‌شود؛ چرا که این حزب حتی کرسی‌های خودش را که به صورت سنتی در اختیار داشت از دست رفته می‌دید؛ سنگرهایی که یکی پس از دیگری توسط محافظه کاران فتح شد و میخ نهایی را بر تابوت امیدهای کارگران برای تشکیل یک دولت سوسیالیستی در بریتانیا کوبید. جرمی کوربین، رهبر هفتاد ساله حزب کارگر که سال ۲۰۱۵ برخلاف پیش‌بینی‌ها توانست به رهبری حزب برسد در پی شکست سنگین حزبش در انتخابات پارلمانی این کشور اعلام کرد از رهبری حزب کناره‌گیری خواهد کرد و هدایت حزب را دیگر در هیچ انتخاباتی برعهده نخواهد داشت.

شکست کوربین اما بازتاب گسترده‌ای در ایالات متحده آمریکا داشت؛ در این بین پیروزی محافظه کاران در برخی از محافل حزب دموکرات، به منزله هشداری برای دموکرات ها در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ یعنی جایی که دموکرات‌ها باید نامزد اصلی خود را برای رقابت با دونالد ترامپ، رئیس جمهور وقت به میدان مبارزه بفرستند. جو بایدن یکی از نامزدهای دموکرات که بر اساس نظرسنجی‌ها یکی از گزینه‌های احتمالی دموکرات ها برای رقابت با ترامپ است، جمعه شب به هم‌حزبی‌هایش هشدار داد، نباید به سمت چپ‌گرایی افراطی حرکت کنند.

بایدن در کمپینی انتخاباتی در «سان‌فرانسیسکو» گفت: «ببینید زمانی که حزب کارگر خیلی خیلی به سمت چپ حرکت می‌کند چه بر سرش می‌آید» و حزب کارگر ایده‌هایی را مطرح کرد که نمی‌توانستند سریعاً در منطق بگنجند. وی افزود: «به نظر من درسی که باید از بریتانیای بزرگ گرفت این است که اگر زیادی به سمت چپ بروید، مردم اشتیاقی به حمایت از شما در این مسیر نخواهند داشت».

در این رابطه، «مایکل بلومبرگ» میلیاردر معروف که دیرتر از سایر رقبای دموکرات‌ پا به کارزار انتخاباتی گذاشته، پیروزی جانسون را به منزله «قناری در معدن زغال سنگ»(هشداری روشن) برای آن دسته از دموکرات‌هایی دانست که امیدوارند بتوانند ترامپ را شکست دهند. پیروزی جانسون در اردوگاه جمهوری خواهان نیز مورد استقبال قرار گرفت؛ «رند پال» نماینده جمهوری‌خواه ایالت کنتاکی در مجلس سنای آمریکا در صفحه توییتر خود ضمن هشدار به نامزدهای دموکرات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا درباره ضدیت و مخالفت افکار عمومی این کشور با افکار چپ‌گرایانه خطاب به  «برنی سندرز» نوشت: «مراقب باش؛ حتی بریتانیا هم دارد سوسیالیسم را رد می‌کند».

هر چند جرمی کوربین در دوران رهبری حزب کارگر موفق شد جوانان را به سوی این حزب جذب کند، اما بسیاری از مواضع او منجر به رویگردانی اقشار مختلف از حزب کارگر شد. از جمله این گروه‌ها می‌توان به تجار و سرمایه‌گذاران اشاره کرد که جرمی کوربین را یک «مارکسیست خطرناک» توصیف می‌کردند. از نظر آن‌ها به قدرت رسیدن جرمی کوربین به معنای هرج و مرج اقتصادی بود.

از سوی دیگر رهبر کنونی حزب کارگر با عدم اتخاذ موضعی شفاف در مورد برگزیت سبب شد که رأی حزب کارگر چه در میان طرفداران برگزیت و چه در میان هواداران ادامه حضور بریتانیا در اتحادیه اروپا کاهش پیدا کند. او وعده داده بود که با ملی سازی صنایع و سرمایه‌گذاری میلیاردی در خدمات عمومی به اجرای سیاست‌های ریاضتی در یک دهه اخیر خاتمه خواهد داد.

باید گفت با اینکه مقایسه بین حزب کارگر و حزب دموکرات و بین نامزدهای نماینده آن‌ها، خیلی هم نزدیک به واقعیت نیست و کشیدن خطوط موازی برای ترسیم پویایی سیاسی در دو کشور امری دشوار به نظر می‌رسد، اما رویکردهای پوپولیستی مشابه بین ترامپ و جانسون در جلب آرای عمومی از سویی و  شعارهای انتخاباتی نامزدهای لیبرال‌تر مثل سناتور برنی سندرز از ورمونت و الیزابت وارن از ماساچوست در رابطه با برنامه‌های مراقبت‌های بهداشتی دولت، برنامه‌های مهاجرت و... از سویی دیگر، موجبات نگرانی بخش مترقی دموکرات‌ها را از تکرار این اتفاق در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ ایالات متحده فراهم کرده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.